Werkwijze

Leren zwemmen begint met zwemplezier

Leren zwemmen met zelfvertrouwen
Om je kind vertrouwd te maken met water, starten we de zwemlessen in het ondiepe bad. Samen zetten we in op zwemplezier en zelfvertrouwen. Stap voor stap werken we toe naar oefeningen in het diepe. We werken zoveel mogelijk zonder (drijf)hulpmiddelen. Zo wordt in een natuurlijke setting snel duidelijk wat je kind al onder de knie heeft.

Spelenderwijs leren zwemmen
Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. We laten kinderen zelf ervaren welke mogelijkheden ze hebben om zich te redden in het water. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Het lijkt misschien zo dat je kind alleen maar speelt, maar ondertussen is ieder spel of iedere oefening gericht op een doel. Van onder water gaan, het oefenen van ademhalen vlak voor het duiken, tot drijven, wenden, keren, springen en gekleed zwemmen.

Hele les actief in het water
Door de hele les actief te zijn in het water, ontdekken kinderen zelf hun mogelijkheden en beperkingen. Zo leren ze zich goed te redden in het water. En dat vinden wij veel belangrijker dan de mooiste slag!

Aandacht voor ieder kind
Door de kinderen ook in kleine groepjes te laten werken, hebben onze zwemlesgevers de tijd om in te spelen op individuele behoeften. Waar nodig geven we ze extra aandacht en uitleg. Ook is er ruimte om in te spelen op individueel talent.


Gediplomeerde docenten
Al onze zwemlesgevers werken volgens de Gedragscode Zwembranche. Jaarlijks wordt iedere zwemlesgever getoetst door een onafhankelijke auditor. Uiteraard hebben al onze zwemlesgevers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) afgegeven.


Leerling Volgsysteem
Wil je de vorderingen van je kind volgen? Dat kan heel eenvoudig via ons digitale Leerling Volgsysteem. Hierin volg je door middel van smileys de vorderingen van jouw kind en zie je hoe je kind steeds een niveaugroepje opschuift zodra deze daar aan toe is. Heb je na het lezen van de vorderingen in het Leerlingvolgsysteem nog steeds vragen dan kan je mail met onze Coördinatoren Sandy en Tara via zwemzaken.stichtsevecht@sportfondsen.nl


Kom samen oefenen
Wist je dat je kind gratis kan komen zwemmen als het bij ons zwemles volgt? Kom samen gezellig oefenen!


1 op 1 alle aandacht met onze privé zwemlessen
Soms kan het goed zijn voor een kind om even 1 op 1 alle aandacht te krijgen om zo net weer even wat sneller stappen vooruit te kunnen maken. Deze optie bieden wij ook aan via onze privé zwemlessen. Op drie verschillende momenten in de week kan je hier gebruik van maken. Wil je hier meer van weten? Klik dan even op de roze button hieronder.


Zwemvaardigheid
Blijkt jouw kind een waterratje te zijn? Of vind jij het belangrijk dat de zwemvaardigheid van je kind verder wordt vergroot? Dan is het Zwemvaardigheidsdiploma misschien iets jullie.

Na het afronden van het Zwem-ABC is het belangrijk dat een kind regelmatig blijft zwemmen en met het Zwemvaardigheidsprogramma is dit heel goed mogelijk. Het is dus niet alleen maar leuk maar ook nog eens ontzettend leerzaam en vergroot de veiligheid. Meer weten over zwemvaardigheid? Klik dan op de roze button hieronder.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.