Zwemvaardigheid

Zwemvaardigheid

Nog veiliger en vrijer in het water

Zwemvaardigheid 1920x1080 pix.jpg

Zwemvaardigheid is het vervolg op het Zwem-ABC.
Na het behalen van het Zwem-ABC voldoet een kind aan de ‘Nationale Norm Zwemveiligheid’. Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s. Binnen deze zwemlessen maken kinderen op een leuke manier kennis met zwemmend redden.

Wie het Zwem-ABC heeft behaald heeft het predicaat Zwemveilig. Maar hierna kan de zwemvaardigheid nog verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s is dit heel goed mogelijk.

Tijdens de zwemvaardigheid leer je:

– allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten

– natuurlijk komen ook de borst- en – rugcrawl weer aan bod

– survival, waarbij je bijvoorbeeld met kleding aan door het gat gaat zwemmen of elkaar helpt uit het water te klimmen

– onderwateroriëntatie, waarbij je een weg onder water zoekt door het zwemmen van pion naar pion op 2 meter diepte, én je leert een koprol achterover te maken. Kortom allerlei leuke nieuwe vaardigheden!

Bij Zwemvaardigheid 2 en 3 worden de te zwemmen afstanden bij de verschillende zwemslagen nog langer. De aangeleerde vaardigheden worden uitgebreid dus nog leuker. Voor het diploma Zwemvaardigheid 1 moeten de kinderen bijvoorbeeld 9 meter gekleed onder water zwemmen door een gat in een zeil. Verder in badkleding o.a. 150 meter schoolslag en 25 meter borst- en rugcrawl. Ze leren ook nieuwe vaardigheden zoals 10 meter poloborstcrawl met bal en in tweetallen de bal naar elkaar overgooien. Onder water voorwerpen aanraken, een wedstrijdstart en een keerpunt maken en de basis van de vlinderslag.

Zwemvaardigheid
Binnen het thema 'Zwemvaardigheid' zitten elementen van zwemmend redden (zwemmen met kleding, redden van een vriendje), wedstrijdzwemmen (startduik, keerpunten en de vlinderslag) en balvaardigheid (zwemmen met de bal). Het is een algemene, brede uitbreiding op het Zwem-ABC.

Zwemvaardigheid is op vrijdag van 19.00 -19.45 uur en van 19.45 – 20.30 uur

Meer informatie over zwemvaardigheid? Bel dan naar 0346 – 20 00 20 of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op. 

Heb je een vraag? Stel hem hier.

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.