Zwemvaardigheid

Zwemvaardigheid

Nog veiliger en vrijer in het water!

Zwemvaardigheid 1920x1080 pix.jpg

Zwemvaardigheid is het vervolg op het Zwem-ABC
Na het behalen van het Zwem-ABC voldoet een kind aan de ‘Nationale Norm Zwemveiligheid’. Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s. Binnen deze zwemlessen maakt een kind op een leuke manier kennis met bijvoorbeeld reddingszwemmen.

Wie in het bezit is van Zwem-ABC, heeft het predicaat Zwemveilig. Hierna kan de zwemvaardigheid nog verder vergroot worden met de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Voor jonge kinderen die net het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun vaardigheden op peil te houden. De zwemvaardigheidsdiploma’s zijn hier een mooie oplossing voor!

Tijdens de zwemvaardigheidslessen leer je:

– Allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten

– De techniek van de borst- en rugcrawl

– Survivallen: waarbij je bijvoorbeeld met kleding aan door het gat gaat zwemmen of elkaar helpt uit het water te klimmen

– Onderwateroriëntatie: waarbij je op 2 meter diepte een weg onderwater zoekt door het zwemmen van pion naar pion. Daarnaast leer je een koprol achterover te maken.

Kortom allerlei leuke nieuwe vaardigheden!

Voor het diploma Zwemvaardigheid 1 moeten de kinderen bijvoorbeeld 9 meter gekleed onder water zwemmen door een gat in een zeil. Verder zwemmen de kinderen in badkleding o.a. 150 meter schoolslag en 25 meter borst- en rugcrawl. Ze leren nieuwe vaardigheden zoals 10 meter poloborstcrawl met bal en in tweetallen de bal overgooien. Daarnaast leren zij onderwater voorwerpen zoeken, een wedstrijdstart en een keerpunt te maken.

Bij Zwemvaardigheid 2 en 3 worden de aangeleerde vaardigheden nog verder uitgebreid. Zo worden bijvoorbeeld de zwemafstanden met de verschillende zwemslagen langer.


Zwemvaardigheid
Binnen het thema 'Zwemvaardigheid' zitten elementen van reddingszwemmen (zwemmen met kleding, redden van een vriendje), wedstrijdzwemmen (startduik, keerpunten en de vlinderslag) en balvaardigheid (zwemmen met de bal). Het is een algemene, brede uitbreiding op het Zwem-ABC.

Zwemvaardigheid is op vrijdag van 19.00 -19.45 uur en van 19.45 – 20.30 uur

Meer informatie over zwemvaardigheid? Bel dan naar 0346 – 20 00 20 of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op!

Heb je een vraag? Stel hem hier.

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.