Zwemles

Zwemles

Een leven lang waterveiligheid- en plezier!

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij zwembad Safari kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid (2017). Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier!


Erkende diploma’s
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt en dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij zwembad Safari goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat jouw kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan jouw kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).


Onze werkwijze
Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij zwembad Safari zetten wij ons daarom in op spelenderwijs leren. Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen.

Voor meer informatie over onze werkwijze klik je hier.

Nijlpaard Jip
Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om jouw kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus! Klik hier voor meer informatie over nijlpaard Jip!

Zwemles kinideren


Zwemles in Safari
Zwembad Safari biedt met een team van gecertificeerde en ervaren zwemonderwijzers voor alle kinderen vanaf 4 jaar zwemlessen aan waarbij plezier en zwemveiligheid centraal staan. Spelend leren zwemmen vormt de basis van de lessen waarin het kind de vaardigheden van het zwem-ABC leert. Wil jij meer informatie over de zwemlessen in ons zwembad? Klik dan hier!

Veel gestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Deze vind je hier! Mocht je toch nog aan andere vraag hebben mail ons dan gerust op stichtsevecht@sportfondsen.nl.

Wij bieden onze zwemlessen ABC aan op de volgende dagen:
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 15:00 uur en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 13:00 uur

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.