Oefenuur

Samen oefenen helpt!

oefenuur 1920x1080 pix.jpg

Op zondag heeft zwembad Safari het oefenuurtje. Hier kunnen zwemleskinderen onder begeleiding van ouders/verzorgers oefenen wat zij tijdens de zwemlessen hebben geleerd. Een reservering voor de oefenuren is niet nodig.

Extra oefening is voor een kind heel belangrijk. Een kind heeft nu meer mogelijkheden om het zwembad te verkennen. Op deze wijze maakt een kind meer zwemuren en zal dit ten goede komen tijdens de zwemlessen. Het samen zwemmen schept een band tussen ouder/verzorger en kind en maakt het zwemmen een nog groter plezier! Ons advies is dan ook om regelmatig van deze gelegenheid gebruik te maken.

Voor tips en tricks kunnen er vragen gesteld worden aan een instructeur die rondloopt bij deze activiteit. Je blijft wel ten allen tijde zelf verantwoordelijke voor jouw kind.

Zit jouw kind in Niveau 1 (Rood), Niveau 2 (Groen) of Niveau 3 (Blauw ondiep)? Dan mag er in ondiep water geoefend worden. Zit jouw kind in Niveau 3 (Blauw diep) of niveau 4 (Geel/Oranje)? Dan mogen jullie zonder hulpmiddelen in diep water oefenen.

Het oefenuurtje is elke zondag op de volgende tijden:

  • Van 10:00 tot 11:00 in het ondiepe bad (wedstrijdbad) voor kinderen in Niveau 1 (Rood), Niveau 2 (Groen) en Niveau 3 (Blauw ondiep), A-diploma
  • Van 10:00 tot 11:00 in het diepe bad (wedstrijdbad) voor groepen Niveau 3 (Blauw diep), Niveau 4 (Oranje/Geel), B-diploma en C-diploma

Tijdens de herfstvakantie (14 t/m 22 oktober) zijn er twee extra oefenuurtjes! Deze vinden plaats op maandag (16 oktober) en vrijdag (20 oktober) van 09:00 tot 10:00 uur.


Bij het oefenuur is een gediplomeerde zwemonderwijzer aanwezig om aanwijzingen te geven. De bedoeling van het oefenuur is dat de ouder zelf met het kind gaat oefenen. De vleugels mogen af maar, het is heel belangrijk dat het kind het lesbandje met de juiste kleur draagt.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.