Zwemmen

Zwemmen

Zwemmen is altijd een goed idee!

Contentpagina - zwemmen - header.jpeg

Welkom bij Zwembad Safari, dé plek in Maarssen waar je kunt genieten van diverse zwemfaciliteiten! Of je nu op zoek bent naar een sportieve uitdaging, wilt ontspannen in het water of een leuke dag wilt hebben met de hele familie, bij ons ben je aan het juiste adres!

Roetsj van onze glijbaan, neem een verfrissende duik in het water, of ontspan in ons doelgroepenbad. Voor de allerkleinsten hebben we een peuterbadje waar ze heerlijk kunnen spelen. En na al dat zwemmen kun je bij onze horecagelegenheid terecht voor een patatje en een verfrissend drankje.

Voor de sportieve zwemmers hebben we een 25-meterbad waar je lekker baantjes kunt trekken. En voor degenen die liever in groepsverband willen sporten, bieden wij verschillende aquasportlessen aan.

Kom langs bij Zwembad Safari en geniet van een heerlijk dagje uit in het water. Met onze uitgebreide faciliteiten en gezellige sfeer is er voor ieder wat wils!

Waarom is zwemmen een goede vorm van lichaamsbeweging?
Zwemmen is goed voor lichaam en geest. Tijdens het zwemmen gebruik je bijna al je spieren, waardoor het een effectieve manier is om je spieren te versterken en je uithoudingsvermogen te vergroten. Bovendien kan zwemmen helpen om je hart- en longfunctie te verbeteren, wat kan leiden tot een gezonder cardiovasculair systeem en een betere algehele gezondheid!

Kan zwemmen helpen bij het voorkomen van blessures?
Ben je aan het revalideren of ben je blessuregevoelig? Of zoek je een niet-belastende manier om weer in beweging te komen? Kom zwemmen! Zwemmen is minder belastend voor je gewrichten dan andere vormen van lichaamsbeweging. Dit betekent dat je minder kans hebt op overbelasting van gewrichten en minder risico loopt op blessures. Bovendien kan zwemmen helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van je gewrichten, waardoor je minder stijfheid en pijn ervaart in je gewrichten.

Is zwemmen een goede manier om stress te verminderen?

Zwemmen is een vorm van lichaamsbeweging die kan helpen om de spanning in het lichaam te verminderen en de geest te ontspannen. Het geluid van het water en het gevoel van gewichtloosheid kunnen bijdragen aan een gevoel van kalmte en ontspanning. Bovendien kan regelmatig zwemmen leiden tot de afgifte van endorfines die kunnen helpen om stress te verminderen.

Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om in warm water banen te zwemmen. Dit kan bijdragen aan extra ontspanning van de spieren en gewrichten en kan vooral voor mensen met blessures of stijfheid een fijne manier zijn om te bewegen.

U-Pas

Ben je in het bezit van een U-pas? Dan kan je deze bij ons verzilveren! Als U-pashouder kun je jouw tegoed bij ons inwisselen voor meerbadenkaarten of ons Club Aqua abonnement. Het u-Pas tegoed wordt elk jaar op 1 juli weer toegekend.

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een U-pas? Klik dan hier voor meer informatie over de U-pas en de voorwaarden.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.