Ik zwem al

Zit je al op zwemles? Dan vind je hier alle info!

Zwemleschallenge.png

Volg eenvoudig de vorderingen van jouw kind!
Om als ouder meer inzicht en meer te betrokkenheid voor de zwemlessen te krijgen kan jij alle vorderingen volgen via het digitale leerlingvolgsysteem. Door middel van een coderingssysteem worden de vorderingen door de zweminstructeur op een tablet ingevoerd en zijn deze voor de ouders van het kind digitaal inzichtelijk.


diplomas 280x900 pix.jpg


Proef- en afzwemmen + diploma eisen
Elke 8 weken vindt er op zondag diplomazwemmen plaats voor het A-, B- en C-diploma.

Om alles overzichtelijk te maken hebben wij hieronder de eisen per diploma vanuit Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) voor jou op een rijtje gezet. Een kind is pas echt zwemveilig als deze zowel het A-, B- als het C-diploma heeft.

Diploma eisen:
- Diploma eisen voor het A-Diploma
- Diploma eisen voor het B-Diploma
- Diploma eisen voor het C-Diploma


Ziek melden 280x900 pix.jpg


Ziekmelden

Wat vervelend dat jouw kind ziek is, we hopen dat hij/zij natuurlijk snel weer opknapt en onze lessen weer kunt volgen. Wij moeten natuurlijk wel op de hoogte worden gebracht dat jouw kind ziek is. Daarvoor moet jij jouw kind zelf bij ons afmelden. Bekijk de procedure via de button hieronder.

Zwemmenmetkleding.png


Kledingzwemmen

Elke eerste les van de nieuwe maand wordt er standaard gezwommen met kleding aan. Dit doen we om kinderen te laten ervaren hoe dit aanvoelt in het water. Op deze wijze bereiden wij kinderen tevens ook langzaam voor op de diploma eisen bij het afzwemmen. Wij geven één week voor de kledingzwemdag aan dat er de week daarop met kleding gezwommen wordt. Dit communiceren wij middels het bord naast de receptie. Zo is het risico dat je de kleding vergeet minimaal en bereiden wij alle kinderen, al vanaf het allereerste badje (badje rood), optimaal voor op het zwemmen met kleding.

Via de button vind je meer informatie over kledingzwemmen en onze kledingeisen in de verschillende badjes.

Zwemmendoorgat.jpeg

Kijkles voor ouders op zwemzaal
Om de maand is er een kijkles. Ouders/verzorgers zijn dan welkom om de hele les aanwezig te zijn in de zwemzaal. Je kan dan kijken hoe jouw kind zwemt en vragen stellen aan de desbetreffende lesgever. Onze zwemonderwijzers nemen de tijd om te vertellen wat er goed gaat en waar eventueel nog meer op geoefend kan worden. Benut deze kijklessen en kom langs!

Tijdens de kijklessen mogen de ouders gedurende de hele les naar binnen. De kinderen zullen dan zwemmen en ouders hebben de mogelijkheid om kort een vraag te stellen. Mochten er broertjes of zusjes zonder diploma mee de zwemzaal in komen, dan zijn zwemvleugels verplicht. Dit in het kader van veiligheid.

Denk er aan om je schoenen uit te doen of eventueel slofjes over de schoenen te dragen.

Kijklessen

De kijklessen zijn op de eerstvolgende data:

Zaterdag 1 juni t/m vrijdag 7 juni.

Bekijk hier de data van de kijklessen!


Veel plezier tijdens de kijkles!

Zwemles kinderen.png

Zwemlessen tijdens vakanties

Alle zwemlessen gaan gewoon door tijdens de vakanties, behalve tijdens de zomervakantie en de kerstvakantie.

Data vakanties 2024:

Voorjaarsvakantie: 17 februari t/m 25 februari 2024

Meivakantie: 27 april t/m 5 mei 2024

Zomervakantie: 13 juli t/m 25 augustus 2024

Herfstvakantie: 26 oktober t/m 3 november 2024

Kerstvakantie: 21 december 2024 t/m 5 januari 2025

SwimFits 280x900 pix.jpg


Zwemmen in kleine groepjes met veel persoonlijke aandacht

SwimFits, de meest exclusieve zwemschool van Nederland. SwimFits is een zwemschool die op verschillende locaties in Nederland unieke zwemlessen aanbiedt, zo ook in zwembad Safari. Dit geldt voor zowel het A-diploma, B-diploma als het C-diploma.


prive-zwemles.png


Privé zwemles

In sommige gevallen is het beter om privézwemles te nemen voor het kind. Misschien heeft jouw kind meer persoonlijke aandacht nodig om net even de juiste vertaal slag te kunnen maken. Het kan ook zijn dat een kind moeite heeft met het opnemen van de lesstof of misschien binnen een groep snel afgeleid is. Privéles is dan wellicht een goede oplossing!


Zwemvaardigheid 280x900 pix.jpg


Zwemvaardigheid

Blijkt jouw kind een waterratje te zijn? Of vind jij het belangrijk dat de zwemvaardigheid van jouw kind verder wordt vergroot? Dan is het Zwemvaardigheidsdiploma misschien iets voor jouw kind!

Na het afronden van het Zwem-ABC is het belangrijk dat een kind regelmatig blijft zwemmen. Met het Zwemvaardigheidsprogramma blijft jouw kind zich ontwikkelen in het water. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens ontzettend leerzaam en bevorderd de veiligheid.

Nieuwsgierig geworden naar het zwemvaardigheidsdiploma?


Oefenuur 280x900 pix.jpg


Oefenuur


Op zondag is er in zwembad MFA Safari het oefenuur. Hier kunnen zwemleskinderen onder begeleiding van ouders/verzorgers oefenen met zwemmen en toepassen wat zij tijdens de zwemlessen hebben geleerd. Extra oefening is voor een kind heel belangrijk. Op deze wijze heeft een kind meer mogelijkheden om het zwembad te verkennen.


Tips & Tricks.png


Zwemles tips

Wij vinden het belangrijk dat kinderen met veel plezier leren zwemmen. Als ouder of verzorger kan je zelf ook heel veel doen om jouw kind beter te laten zwemmen. Om je op weg te helpen delen wij graag wat Tips & Tricks!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.